Spam maili kontrol etmek için e – postaya giriş yapıldıktan sonra spam klasörüne bakılması gerekir. Bazı durumlarda spam niteliği taşımayan mailler de alıcı bilinmediği için otomatik olarak spam klasörüne düşebilmektedir. Ancak Spam olmadığı düşünülen bir mailin mutlaka spam klasöründen çıkarılması gerekir. Ayrıca Spam mail geldiği zaman spam klasörü yok ise diğer klasöründe maili görmek mümkündür.
Spam kelimesi İngilizce bir kelimedir ve Türkçeye istenmeyen e – posta olarak çevrilmiştir. Aynı zamanda dijital kanallar aracılığı ile kullanıcılara gönderilen istenmeyen, zararlı ve kötücül mesaj, e – posta ve arama anlamları da bulunmaktadır. Aslında spam kelimesi mesaj sağanağı olarak da kullanılan ve dijital ortam için geçerli olan terimlerden biridir.
Spam’in anlamı her ne kadar zararlı ve istenmeyen e – posta olsa da önemli olmayan e – posta anlamına da gelebilmektedir. Zarar verme amacı taşımayan ancak önemsiz bulunan e – postalara da spam etiketi verilebilmektedir. Bu etiket mailin altyapısına bağlı olarak değişmekte ve yabancı bir adres tarafından gönderilen iletiler çoğunlukla spam olarak işaretlenmektedir.
Spam mail istenmeyen e – postaları tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu yüzden Spam ile karşılaşıldığında eğer gönderen kaynak biliniyor ve güvenli bulunuyor ise spam etiketi kaldırılmalıdır. Ancak gönderilen kaynağa güvenilmiyor ise bu durumda e – posta açılmadan şikayet edilmeli ve yeniden e – posta gönderilmesi engellenmelidir. Mail kullanıcı bilgilerine ulaşma, cihaza ve e – posta adresine zarar verme gibi hedefler doğrultusunda gönderilebilmektedir.
Gmail spam klasörü ekranın sol tarafında bulunmaktadır. Sol tarafında yer alan menüde “spam” yazısı bulunur. Bu menüde yer alan diğer klasörler ise şunlardır:
Spam mail çoğunlukla spam kutusuna düşse de bazı zamanlarda algoritma tarafından diğer klasörüne ya da gelen kutusuna gönderilmesi de mümkündür.
Hotmail spam klasörü için öncelikle maile giriş yapmak gerekir. giriş yaptıktan sonra gelen kutusunun olduğu sekmenin altında spam klasörü bulunur. Ayrıca Klasörün adı Hotmail sisteminde farklı olabilmektedir. Gereksiz e – posta ismi ile de açılabilen Hotmail spam kutusu; spam klasörü ismi ile de bilinmektedir.
Spam maili check etmek için kullanılan yöntemlerden en kolayı spam kutusuna bakmaktır. Spam kutusu ya da gereksiz e – posta kutusunda yer alan maillerin incelenmesi ve güvenilir olmayanların silinmesi önerilir. Böylelikle gelen spam mailini kalıcı olarak silmek olası tehlikelerin ve sehven yapılacak olan hareketlerin önüne geçmeyi sağlar.
Çok önemli bir konu olan Spam e – postaların zararları şu şekilde sıralanabilir:
Spam’den korunma yöntemleri şu şekildedir:
Spam mailden korunmayı sağlayan yöntemler arasındadır. Gereksiz e – posta filtresini açmak da önemli bir korunma yöntemidir.
Spam maili engelleme yöntemi doğrudan mailinizin üzerinden yapılır. Gönderen alıcının engellenmesi ve yeniden mail atmasının önüne geçilmesi ile mail de engellenmiş olur. Spam geldiğinde engellemek ve alıcıyı reddetmek olası sorunların önüne geçilmesini sağlar.
Şirket ismi seçerken öncelikli olarak sektöre yapılan işe ve hedef kitleye göre belirleme yapmak önemlidir.…
Iso dosyasını açmak isteyenler doğrudan işlem yapmaları kısıtlı olabilmektedir. Bu sebep ile program kullanmaları ya…
Telefonda spam ne demek sorusu sık sık araştırılan bir sorudur. Sık araştırılmasının sebebi ise spam…
Teknoloji Nedir? Teknoloji nedir sorusunu cevaplayacak olursak, günlük hayatımızda endüstri gibi bölümlerde bizlere kolaylık sağlar.…
KYK wifi giriş ve çıkış işlemleri nasıl yapılır? Öğrencilerin günlük hayatında en sık kullandığı hizmetlerden…
KYK Wifi çıkış işlemleri hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Yazımızdaki adımları takip ederek sorunsuz bir…
This website uses cookies.